Home » IFE CEE Конференција

IFE CEE Конференција

INTERNATIONAL FISCAL ASSOCIATION CENTRAL AND EASTERN EUROPE TAX CONFERENCE

Захваљујући напорима проф. др Данијела Деака и проф. др Раду Буфона, а уз подршку румунског IFA огранка, Српски огранак IFA – Српско фискално друштво, у сарадњи са Правним факултетом Универзитета у Београду је имао ту част да ове године буде домаћин пореских сусрета централне и источне Европе.

Конференцију ће отворити семинар на тему „DTT Abuse, Particularly in Light of the Newly Introduced MLI Anti-Abuse Provisions“ који ће одржати проф. др Роберт Данон са Универзитета у Лозани, председник Сталног научног одбора Међународне фискалне асоцијације.

Семинар проф. др Роберта Данона одржава се уз подршку централе Међународне фискалне асоцијације која на овај начин жели да подржи своје огранке у овом делу Европе.

Поред наведеног семинара, у оквиру конференције предвиђена су била четири панела као и промоција књиге др Стјепана Гаџе са Правног факултета Свеучилишта у Ријеци (Хрватска):

Панел I – Taxpayer’s Rights in CEE

Панел II – Digitalization of the VAT Process

Панел III – Transfer Pricing in CEE

Панел IV– Behavioural Public Finances (tax morale)

На наведеним панелима излагало је више од 20 еминентних пореских стручњака (професора пореског права, односно јавних финансија, пореских саветника, судија, представника пореских власти) из Аустрије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Италије, Мађарске, Пољске, Румуније, Србије, Хрватске и Чешке Републике.

Снимак конференције можете погледати на следећој листи: