Home » Млади СФД (YIN)

Млади СФД (YIN)

Млади СФД

Почев од марта 2016. године у оквиру Српског фискалног друштва (СФД) формирана је посебна група Млади СФД у којој се налазе чланови СФД до 35 година старости. Циљ формирања групе Млади СФД је окупљање и умрежавање пореских стручњака у Србији старости испод 35 година, заинтересованих за даљи развој те области. Другим речима, циљ формирања групе Млади СФД је стицање нових знања и искустава њених чланова, рад на унапређењу пореског знања и система у Србији, али и размена идеја и дружење са особама сличних интересовања.

Сходно томе, Млади СФД учествују на свим редовним активностима СФД, што подразумева активну партиципацију на Пореским вечерима и другим догађајима у организацији СФД, као и на међународним дешавањима у оквиру Међународне фискалне асоцијације (IFA).

Поред тога, у посебној надлежности Младих СФД је и организовање самосталних догађаја посвећених порезима, односно радионица и семинара, као и добровољно учествовање у будућим подухватима СФД приликом превођења релевантних пореских текстова на српски језик.

За сва даља питања обратите се Председници Младих СФД, Лидији Живковић на lidija.zivkovic@ius.bg.ac.rs.


СЕМИНАР НА ТЕМУ BEPS-A ОДРЖАН 05. ДЕЦЕМБРА 2016. ГОДИНЕ

 

У понедељак, 5. децембра 2016. године, одржан је први догађај у организацији Младих СФД.  Тема скупа био је BEPS пројекат Г20 и OECD земаља, једне од тренутно најзначајнијих тема на светској пореској сцени, која ће у наредном периоду бити од великог значаја и за српско пореско законодавство и праксу. Предавачи на овом догађају били су Срирам Говинд, LL.M., докторант бечког Универзитета за економију и бизнис (WU), др Дејан Дабетић, шеф групе за уговоре о избегавању двоструког опорезивања, Министарство Финансија – Сектор за фискални систем, као и представник Младих СФД,Слободанка Колунџија, LL.M. (Deloitte).

Oвде можете преузети презентације са семинара 1, 2, 3