Home » Објава српског издања OECD Смерница о ТЦ

Објава српског издања OECD Смерница о ТЦ

Објава српског издања OECD Смерница о ТЦ

Београд, 12. децембар 2011. год.  

Објављено српско издање Смерница ОЕЦД за примену правила о трансферним ценама за мултинационална предузећа и пореске управе (2010)

У издању Српског фискалног друштва објављен је српски превод Смерница ОЕЦД за примену правила о трансферним ценама за мултинационална предузећа и пореске управе (2010).  После више од годину дана рада група за трансферне цене СФД коју су чинили проф. др Дејан Поповић, мр Светислав В. Костић, др Драган Демировић и мр Саша Ранђеловић, уз подршку младих запослених консултантске куће Deloitte (Милице Обрадовић, Филипа Ковачевића, Милоша Крстића и Дејана Мраковића, LL.M), привела је крају посао на преводу на српски језик једног од најзначајнијих упоредних извора из области трансферних цена, извора који представља основ за сваког ко жели да се бави овим делом пореског права.  Превод је штампан у 300 примерака, при чему је одлуком Скупштине СФД 130 од њих поклоњено државним, судским и академским институцијама у Републици Србији и Републици Српској.  Изузетно посећена промоција српског превода Смерница ОЕЦД за примену правила о трансферним ценама за мулитинационална предузећа и пореске управе је одржана 12. децембра на Правном факултету Универзитета у Београду, а на њој су се присутнима обратили проф. др Мирко Васиљевић, декан Правног факултета Универзитета у Београду, проф. др Дејан Поповић, Председник СФД, Дејан Стојановић, Генерални секретар СФД и мр Светислав В. Костић, члан групе за трансферне цене СФД (овде можете преузети презентацију мр Светислава В. Костића која је приказана на промоцији).  После промоције у Београду, 15. децембра 2011. године одржана је промоција у Бања Луци у Административном центру Владе Републике Српске (обавештење објављено на сајту Министарства финансија Републике Српске ).

Заинтересовани књигу могу купити у књижари Правног факултета у Београду (Бул. Краља Александра 67, 11000 Београд) или (само у ел. верзији) преко ОЕЦД-а.

korice-oecd-tpg