Home » Објава српског превода OECD MC 2014

Објава српског превода OECD MC 2014

Објава српског превода OECD MC 2014

Београд, 06. октобар 2016. год.  

Објављено српско издање Модел-конвенције о порезима на доходак и на имовину (ОЕЦД 2014)

У издању СФД објављен је српски превод  Модел-конвенције о порезима на доходак и на имовину (ОЕЦД 2014).  После више од годину дана рада група СФД за превод Модел-конвенције ОЕЦД коју су чинили доц. Др Светислав В. Костић, Дејан Мраковић, LL.M, Павле Кутлешић, LL.M, Бојан Станковић, Небојша Јовановић, LL.M, Слободанка Колунџија, LL.M, Анђела Богојевић, Никола Филиповић, Наташа Гатарић, Сара Ненадић, LL.M, Небојша Пејин, Сања Ристић, Тања Ристић, Слободан Тривић и Милан Војиновић  привела је крају посао на преводу на српски језик најзначајнијег извора из области међународног уговорног пореског права, извора који представља основ за сваког ко жели да се бави овим делом пореског права.  Превод је штампан у 600 примерака, при чему је одлуком Скупштине СФД 300 од њих поклоњено државним, судским и академским институцијама у Републици Србији и Републици Српској.  Објављивање српског превода Модел-конвенције о порезима на доходак и на имовину својим новчаним прилозима помогли су следећи донатори: Уникредит банка а.д. Београд, Пореска канцеларија Татић, Deloitte, KPMG, PwC, као и адвокатска канцеларија Карановић&Николић.

Изузетно посећена промоција српског превода Модел-конвенције о порезима на доходак и на имовину је одржана 06. октобра 2016. године на Правном факултету Универзитета у Београду, а на њој су се присутнима обратили:

  • Проф. др Сима Аврамовић, декан Правног факултета Универзитета у Београду,
  • Проф. др Дејан Поповић, Председник СФД,
  • Проф. др Жоао Феликс Пинто Ногуеира (IBFD/IFA Португалија) – Значај Модел-конвенције ОЕЦД и њеног Коментара,
  • Проф. др Дануше Нерудова (Мендел Универзитет Брно/ IFAЧешка Република) – Утицај превода Модел-конвенције ОЕЦД и њеног Коментара на развој чешког међународног пореског права.
  • Др Борбала Колош (IFA Мађарска) – Утицај превода Модел-конвенције ОЕЦД и њеног Коментара на развој мађарског међународонг пореског права.
  • Доц. др Светислав В. Костић (Правни факултет Универзитета у Беораду/СФД) – Представљање српског превода Модел-конвенције ОЕЦД и њеног Коментара.

Заинтересовани књигу могу купити у књижари Правног факултета у Београду (Бул. Краља Александра 67, 11000 Београд) или (само у ел. верзији) преко ОЕЦД-а.

korice-za-sajt-sfd