Home » СФД Донације за образовање

СФД Донације за образовање

Свечано отворен семинар Јована Ловчевића реновиран донацијама прикупљеним од стране Српског Фискалног друштва

На Правном факултету Универзитета у Београду 27. септембра 2019. године свечано је отворена просторија семинара 217 која је током претходних летњних месеци реновирана средствима прикупљеним захваљујући Српском Фискалном Друштву, пре свега залагањима Срђана Петровића који је иницирао и до реализације предводио овај подухват. Семинар носи име др Јована Ловчевића, професора Јавних финансија и финансијског права на Правном факултету од 1926. до 1964. године.

Семинар Јована Ловчевића потпуно је обновљен и опремљен најквалитетнијом опремом,  складу са најсавременијим захтевима извођења наставе. Биће намењен извођењу наставе на пореским предметима, односно предметима Катедре за правно-економске науке којима ови предмети припадају, и то на основним, мастер и докторским студијама.

Поводом отварања семинара Јована Ловчевића, председник Српског Фискалног Друштва, проф. Др Дејан Поповић одржао је предавање о 150 година дугом историјату изучавања науке о финансијама, јавних финансија, финансијског и пореског права на Правном факултету Универзитета у Београду и великанима ових научних дисциплина. Присутнима се обратио и декан Правног факултета проф. Др Зоран Мирковић, који је изразио захвалност и поздравио гест очувања традиције донаторства.

Овде можете приступити презентацији предавања проф. Дејана Поповића.